Gratis proberen
Pakketten vanaf €875,- Gratis proberen

Verkoop je huis voor € 875,-

Je wilt zelf je huis verkopen. Daar willen we je graag bij helpen. In onderstaand stappenplan staat beschreven hoe dit proces in zijn werk gaat. Je bepaald zelf hoeveel je zelf doet en wat je er uiteindelijk voor betaald. Je kunt je woning al vanaf 875,- euro zelf verkopen.

Stap 1: Woningopname en Waardebepaling

Als eerste nemen we contact met je op voor een bezoek aan je woning. Tijdens het bezoek wordt, door de NVM taxateur, het huis beoordeeld en ingemeten. Als dit afgerond is ontvang je de waardebepaling van je huis. Deze waardebepaling bevat de belangrijke gegevens voor het verkopen van je huis. Denk hierbij aan het woonoppervlak, de kadastrale gegevens, een kort overzicht met verkoopprijzen van in de buurt verkochte woningen en uiteraard een advies over de vraagprijs.

Het in de waardebepaling opgenomen advies over de vraagprijs is gebaseerd op de woningmarkt en op de verkoopstrategie om jouw huis zo goed mogelijk te verkopen. Uiteraard bepaal jij als eigenaar van het huis zélf de definitieve vraagprijs.

Tegelijkertijd ontvang je de inloggegevens voor jouw persoonlijke NVM account. Je kunt deze pagina zien als je persoonlijke verkoopdossier. Alleen jij en jouw makelaar kunnen deze pagina bekijken. Hier lever je alle gegevens aan over jou en je woning aan.

Stap 2: De Presentatie

De volgende stap in het verkoopproces is de presentatie van het huis. Je huis moet er natuurlijk top uitzien op Funda. Onder Hulp & tips vind je veel praktische informatie en adviezen om jouw huis zo goed mogelijk te presenteren. Zijn er dingen die je liever wilt uitbesteden zoals bijvoorbeeld fotografie of tekstschrijven? Kijk dan bij extra diensten wat de mogelijkheden zijn.

Zodra je persoonlijke woningpagina compleet is maken we hier een woningpresentatie van. De verkoop kan gaan beginnen! We plaatsen je woning op Funda en melden de woning aan in de landelijke database van de NVM. Je woning wordt ook geplaatst op ZelfmakelaarPlus.nl, Jaap.nl en Social Media. Je ontvangt thuis een presentatiepakket voor de ‘offline’ presentatie van je woning.

Stap 3: Kijken en Onderhandelen

En dan is het zover. Er is een geïnteresseerde die jouw huis wil bekijken! Wij sturen je zo snel mogelijk de gegevens van de kandidaat, zodat je een afspraak voor de bezichtiging kunt maken. Tijdens de bezichtiging begeleid je zelf de kijker door het huis. Zo kan je aan de potentiële koper vertellen wat de sterke punten van je huis zijn en waarom jij er zo prettig hebt gewoond.

Zodra één van de kijkers een bieding doet gaan wij, als jouw makelaar, de onderhandeling voeren om voor jou een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Vanzelfsprekend word je gedurende de hele onderhandeling op de hoogte gehouden, maar uiteindelijk bepaal je zelf voor welke prijs én tegen welke voorwaarden je jouw huis wilt verkopen.

Stap 4: Jouw huis verkocht

Is er overeenstemming bereikt over de prijs, de datum van oplevering en de eventuele ontbindende voorwaarden, dan is het noodzakelijk om dat goed vast te leggen. Wij maken de koopakte en leggen alle afspraken nauwkeurig vast. De koopakte met toelichting en alle noodzakelijke bijlagen sturen we ter ondertekening zowel aan jou als de koper toe.

De ontbindende voorwaarden worden in onze agenda gezet en zodra alle voorbehouden zijn verlopen is jouw huis onvoorwaardelijk verkocht. Pas daarna worden alle presentaties van jouw huis weggehaald.

Op de dag dat jouw huis aan de koper in eigendom wordt overgedragen, gaan we samen met de koper naar de notaris om handtekeningen te zetten onder de akte van levering. Pas daarna krijgt de koper de sleutels van het huis en is de verkoop rond.