Gratis proberen
Pakketten vanaf €875,- Gratis proberen

Je huis verkopen

Een spannend moment, wanneer je tegen jezelf en elkaar zegt: Ik wil mijn huis verkopen. Je hakt hiermee een knoop door. Misschien is dit besluit impulsief, wellicht op gevoel of juist na veel rekenen, wikken en wegen. Eén ding is zeker: er wordt met deze stap een verandering in gang gezet.

Met of zonder makelaar

Een huis verkopen kan kortweg op twee manieren: met of zonder makelaar.  Aan beide zitten voor- en nadelen. Wanneer je kiest voor een makelaar, wordt vrijwel alles voor je uit handen genomen. Van de woningopname en de foto’s tot de onderhandelingen: de makelaar regelt de verkoop van jouw huis. Hierdoor heb je zelf geen zorgen over de verkoop. Het kost je daarnaast weinig tijd en moeite. De kosten van een makelaar kunnen wel oplopen. 

Als alternatief kun je tegenwoordig op veel manieren  je huis verkopen zonder makelaar. Of, beter gezegd, met minimale tussenkomst van een makelaar. Je hebt veel controle, veel vrijheid en je bent écht betrokken bij het verkopen van je huis. Voor sommige zaken is het verstandig om toch een makelaar in te schakelen. Bij grote belangstelling voor je huis, kan de bezichtiging- en onderhandelingsfase bijvoorbeeld best wel pittig zijn. Ook voor het advies over de vraagprijs en de verkoopstrategie is het goed om een makelaar ter ondersteuning te hebben.

Huis verkopen: Een goed begin is het halve werk.

Je weet het zeker, je wilt je huis verkopen. De eerstvolgende stap is dan om keuzes te maken en een richting/strategie te kiezen. Hierin zijn een aantal zaken belangrijk, zoals je huidige (financiële) situatie, je wensen/eisen met betrekking tot de verkoop en jouw eigen nieuwe woning bijvoorbeeld. Voor je start met je huis verkopen, is het goed om dit soort zaken op een rijtje te zetten. Denk na over vragen als: Waar ga ik zelf wonen, als mijn huis verkocht is? Wat moet de woning minimaal opleveren? Wat is de staat van de woning en wat voor invloed kan dit hebben op de verkoop? Wanneer kun je de woning opleveren? Is alle informatie (koopakte, kadaster, hypotheekgegevens, etc.) beschikbaar?

Vrijblijvend Informatiegesprek?

Wil je weten hoe jij zelf je huis kunt verkopen? Vraag dan een informatiegesprek aan. We geven je graag advies en beantwoorden je vragen. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.


En dan: je huis verkopen!

Zodra je voor jezelf een richting en strategie hebt bepaald, kan je starten met het huis verkopen. Hiervoor benader je bijvoorbeeld een makelaar, of je duikt in de wondere wereld van zelf je huis verkopen. De verkoop van je huis start met een NEN-meting en een waardebepaling. Op basis hiervan stel je samen met de makelaar de vraagprijs vast. Hierna kunnen er foto’s gemaakt worden van de woning. Het is ook belangrijk een goede omschrijving op te stellen, zodat de woning on- en offline gepresenteerd kan worden. Afhankelijk van hoe je gaat verkopen, regel je dit zelfstandig of via je makelaar. Zodra de woning kan worden aangeboden volgt de fase van bezichtigingen en onderhandelingen.

Hoe verkoop jij?

Steeds meer mensen willen hun huis zelf verkopen. Jij weet ten slotte alles over je huis en kan er het beste over vertellen. Via online makelaars en diverse doe-het-zelf platforms op internet kun je aan de slag met het zelf verkopen van je huis. Let hierbij goed op, er zijn diverse aanbieders met allemaal hun eigen voorwaarden en werkwijzen. Bepaal wat bij je past, welke zaken je het liefst zelf doet en waar je hulp bij wenst. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld vergelijkingssites voor online makelaars.

Als je je huis verkoopt via een traditionele makelaar heb je als voordeel dat alles uit handen wordt genomen. De makelaar komt jouw huis bekijken, maakt foto’s, gaat op zoek naar de beste manier om het huis op de markt te brengen en doet alle bezichtigingen. Bijna alle beslissingen worden door de makelaar zelf genomen. Wij kunnen ons voorstellen dat je misschien zelf wel hele andere ideeën hebt over het presenteren van jouw huis en vooral de bezichtigingen zelf wilt doen.

Zelfmakelaar plus

Als eigenaar weet je natuurlijk alle sterke punten van jouw huis. Deze persoonlijke kennis willen wij graag benutten. Zo kun jij al die sterke punten voor de koper extra uitlichten. Als jouw eigen NVM-makelaar nemen wij alle noodzakelijke dingen uit handen. Wij zorgen voor de waardebepaling, het beste prijsadvies, een scherpe onderhandeling en de juridische afwikkeling, denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van de koopakte. Wil je nog meer ondersteuning bij de verkoop van je woning, bekijk dan hier onze servicepakketten.

Wij zijn van mening dat een verkoper zelf de kennis heeft als het gaat over het laten zien van de eigen woning. Waarom zou de verkoper dan niet zelf aan de slag kunnen met de verkoop? Natuurlijk is er op bepaalde vlakken wel een beëdigd makelaar nodig, je wilt tenslotte wel dat het goed gebeurt!

Want hoe leuk zou het zijn als je op eigen kracht en met hulp en ondersteuning van Zelfmakelaar Plus jouw woning verkocht krijgt!? Wij bieden je de kans om voor een klein bedrag het meeste uit je verkoop te halen. De toekomst van je huis ligt volledig in jouw handen.

Vragen of tips

Wil je meer weten of heb je tips voor ons?

Tussen onze Tips & tricks en Veelgestelde vragen vind je al heel veel antwoorden. Mist je iets? Wij waarderen je feedback om onze dienstverlening nog beter te maken! Spreekt je liever één van ons, dan zijn we telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag 9.00 uur – 17.30 uur of stuur ons een mail.