Gratis proberen
Pakketten vanaf €875,- Gratis proberen

Zelf je huis verkopen

Je gaat zelf je huis verkopen zonder makelaar. Hoe werkt dat precies? We leggen je graag uit wat er bij komt kijken, wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.

Ik verkoop zelf mijn huis

Misschien heb je het mensen om je heen zien doen. Of heb je er wel eens van gehoord. “Verkoop je eigen huis, dat is echt goed te doen!” hoor je wellicht steeds vaker. Het is ook leuk, en makkelijk, om je eigen huis te verkopen. Meestal doe je dit samen met een internet makelaar. Je bent in grote mate bij het proces betrokken, met veel vrijheid. Je hebt zelf de controle en je kunt het verkopen van je huis op een persoonlijke manier aanpakken, de manier die helemaal bij jou past. Samen met de online makelaar kies je de strategie, verder heb je zelf de regie.

Eigen huis verkopen zonder makelaar

Een huis verkopen zonder makelaar is makkelijker dan je denkt. Met behulp van een online makelaar is het in een mum van tijd geregeld. Je meld jouw huis aan, kiest een pakket en stemt af wat je zelf doet en waar je hulp bij wilt hebben. Belangrijke stappen en momenten in het proces worden in de gaten gehouden door de online makelaar. Zij houden in de gaten of alles volgens plan verloopt, verder vul jij de verkoop van jouw huis zelf in. Overleg met de internet makelaar kan digitaal, daarnaast kunnen borden, posters en belangrijke stukken worden opgestuurd.  

Vrijblijvend Informatiegesprek?

Wil je weten hoe jij zelf je huis kunt verkopen? Vraag dan een informatiegesprek aan. We geven je graag advies en beantwoorden je vragen. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Zelf huis verkopen

Zelf je huis verkopen, wat komt daar precies bij kijken? Allereerst is het goed om te weten dat een huis verkopen altijd geld kost. Ook wanneer je zoveel mogelijk zelf doet, zijn er kosten gemoeid bij de verkoop. Een online makelaar is de goedkoopste optie. Verkopen via een internet makelaar kost gemiddeld €450 tot €1500, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Bij een traditionele makelaar wordt er courtage gerekend, wat circa 1,75% van de woningopbrengst bedraagt. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s. Zelf huis verkopen zonder makelaar: het loont dus echt! 

Zelf je huis verkopen

Zelf je huis verkopen zonder makelaar. Wat kun je daarvan verwachten? Kort gezegd: rondom de verkoop van je huis doe je alles wat je zelf kunt, zelf. Voor sommige zaken is er echt wel een professional nodig, hier kun je de internet makelaar voor inschakelen. Zaken als een NEN- inmeting, de waardebepaling, de verkoopstrategie, de onderhandelingen en de koopakte. Zelf denk je na over bijvoorbeeld de omschrijving van je woning, de foto’s en de plattegrond.

Zelf Makelaar Plus

Wij zijn van mening dat een verkoper zelf de kennis heeft als het gaat over het laten zien van de eigen woning. Waarom zou de verkoper dan niet zelf aan de slag kunnen met de verkoop? Natuurlijk is er op bepaalde vlakken wel een beëdigd makelaar nodig, je wilt tenslotte wel dat de verkoop van je huis goed gebeurt!

Want hoe leuk zou het zijn als je op eigen kracht en met hulp en ondersteuning van Zelfmakelaar Plus jouw woning verkocht krijgt!? Wij bieden je de kans om voor een klein bedrag het meeste uit je verkoop te halen. De toekomst van je huis ligt volledig in jouw handen. Neem gerust contact op!