Gratis proberen

Over kijken, bieden en kopen

Op elk moment van de dag kun je in ons woningaanbod zoeken naar jouw ideale woning. Je kunt selecteren op prijsklasse, plaats, gebied en aantal kamers en woonoppervlak.

Heb je eenmaal een interessant huis gevonden, dan kun je met enkele muisklikken veel informatie van dat huis bekijken. De bij dat huis getoonde buttons spreken voor zich.

 

Een huis kijken

Door naar Huis kopen te gaan, het huis van je keuze te selecteren en bij dat huis op de button bezichtiging te klikken, kun je heel eenvoudig een bezichtiging van het huis aanvragen. Wij zorgen ervoor dat de eigenaar rechtstreeks contact zoekt, zodat jullie met elkaar een afspraak maken om het huis te bekijken. Vanzelfsprekend kun je ook een mail sturen naar bezichtiging@zelfmakelaarplus.nl.

Terug

 

Bieden

De knop bod uitbrengen op de woningpagina begeleidt je naar het formulier waarbij je op eenvoudige wijze kunt invullen welke bieding je op het huis wilt doen. Uiteraard kun je ook een bieding per mail naar ons sturen. Denk er wel aan dat je het adres aangeeft van de woning waarop je de bieding wilt doen, de hoogte van je bieding, de gewenste datum van oplevering en de eventuele voor jou belangrijke ontbindende voorwaarden.

Na ontvangst van jouw bieding, gaan we die bespreken met de eigenaar. Naast de hoogte van de bieding zijn ook de datum van oplevering en de eventuele ontbindende voorwaarden waaronder een koop gesloten wordt voor de verkoper belangrijk. Wij bespreken alle onderdelen van de bieding met de verkoper en geven daarbij aan de verkoper een goed overwogen advies.

Afhankelijk van je bieding wordt er een tegenvoorstel gedaan, of wordt je bod afgewezen. Als het bod goed genoeg is en de voorwaarden zijn voor de verkoper acceptabel kan ook je bod worden geaccepteerd.

Terug

 

Kopen

Als de onderhandeling succesvol is afgerond, is de koop gesloten en wordt de koopakte door ons opgemaakt. De koopakte sturen we naar de verkoper en de koper. Als de koper en de verkoper de koopakte hebben getekend gaat het originele exemplaar naar de notaris, die uiteindelijk het huis op de afgesproken leveringsdatum in eigendom zal overdragen.

Voordat het huis aan de koper wordt overgedragen moet over het algemeen eerst de hypotheek nog worden geregeld. De geldverstrekkende instelling (hypotheeknemer) heeft naast de inkomens gegevens van de koper, over het algemeen alle gegevens van de transactie en een gevalideerd taxatierapport nodig voordat ze een akkoord kunnen geven op de hypothecaire geldlening.

Nadat de hypotheek geregeld is en de eventuele andere ontbindende voorwaarden zijn vervallen, is de koopovereenkomst pas definitief.

Terug

 

Eigendomsoverdracht

Op de afgesproken datum van levering ga je als verkoper samen met de koper met elkaar door het huis om te kijken of het huis nog steeds in dezelfde staat is als op het moment van overeenstemming. Bij deze zogenaamde inspectie zorgen wij ervoor dat er een formulier is waarop ook de meterstanden van gas, water en elektra kunnen worden genoteerd.

Daarna op naar de notaris waar de akte van levering door koper, verkoper en de notaris wordt ondertekend. Van harte gefeliciteerd, na inschrijving van de akte van levering in het kadaster is het huis officieel in eigendom overgedragen.

Terug