Gratis proberen
Pakketten vanaf €875,- Gratis proberen

Tips & tricks

Het is zover, je hebt besloten om je huis te gaan verkopen. Nu zijn er een aantal dingen die nodig zijn om je huis op een goede manier te presenteren zoals onder andere mooie foto’s, een video en een pakkende presentatietekst. Dit alles kun je snel doen, maar het is beter om er wel tijd en aandacht aan te besteden en al het werk zorgvuldig te doen. Want een goede promotie van je huis, zorgt vanzelfsprekend voor meer potentiële kopers! Wij begrijpen dat het verkopen van een woning geen dagelijkse bezigheid voor je is en helpen je dan ook graag verder met enkele verkooptips.

Hoe schrijf je de beste presentatietekst?

De presentatietekst zal de kijkers moeten overtuigen dat jouw huis hun nieuwe thuis is. Het is dus belangrijk dat je een pakkende en sterke tekst schrijft. Deze tekst is namelijk de basis van de presentatie van je huis. Neem hier dus goed de tijd voor. Wij willen je alvast een aantal tips geven die je op weg kunnen helpen om tot een sterke presentatietekst te komen.

Tip 1

Begin met een lijstje te maken van alle punten in je huis die jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan renovaties, bijzondere details, je mooie tuin, kortweg benoem wat jouw huis mooi maakt.

Tip 2

Loop eens een rondje door je huis en maak in je hoofd een route, deze route is handig om aan te houden bij het beschrijven van de verschillende kamers.

Tip 3

Open je presentatietekst met een leuke quote of persoonlijke herinnering aan jouw huis. Zorg dat de lezer de rest van de tekst wilt bekijken.

Tip 4

Noem ook direct in je openingsalinea de sterke punten van je huis. Ligt het huis bijvoorbeeld dicht bij het centrum of een groen park, noem dit dan.

Tip 5

Gebruik niet te lange zinnen. Lange zinnen kunnen een lezer afleiden, korte zinnen zijn vaak pakkender en springen meer in het oog.

Tip 6

Vermijd taalfouten, moeilijke woorden en afkortingen.

Tip 7

Links naar websites, e-mailadressen of telefoonnummers zijn niet toegestaan en worden door Funda verwijderd.

Tip 8

Voel je niet bezwaard om voorbeelden op te zoeken, maak gerust gebruik van andere presentatieteksten op Funda.

Tip 9

Lukt het je niet om zelf een goede tekst te schrijven of wil je dit liever overlaten aan een ervaren schrijver, dan pakken wij het schrijfwerk graag van je over. Kijk bij onze Extra diensten voor de mogelijkheden.Deel dit artikel: