Gratis proberen
Pakketten vanaf €875,- Gratis proberen

Tips & tricks

Het is zover, je hebt besloten om je huis te gaan verkopen. Nu zijn er een aantal dingen die nodig zijn om je huis op een goede manier te presenteren zoals onder andere mooie foto’s, een video en een pakkende presentatietekst. Dit alles kun je snel doen, maar het is beter om er wel tijd en aandacht aan te besteden en al het werk zorgvuldig te doen. Want een goede promotie van je huis, zorgt vanzelfsprekend voor meer potentiële kopers! Wij begrijpen dat het verkopen van een woning geen dagelijkse bezigheid voor je is en helpen je dan ook graag verder met enkele verkooptips.

De beste foto’s

Je huis presenteren kan natuurlijk niet alleen met mooie woorden. Zonder goede en duidelijke foto’s kom je niet ver. De potentiële koper zal allereerst naar de foto’s kijken en beslist op dat moment al of jouw huis binnen zijn of haar ‘droomplaatje’ past. Bij het maken van de foto’s moet je oog hebben voor de ruimte en details. Zorg ervoor dat jouw huis er op zijn best op staat! Om je een beetje op weg te helpen hebben we nog wat extra tips voor mooie foto’s.

Tip 1

Zorg voor een goede camera (bij voorkeur spiegelreflex camera).

Tip 2

Kleed de woning leuk aan, maar maak het niet te druk.

Tip 3

Schiet je camera goed vol. Zorg voor voldoende keuze, de selectie komt later wel.

Tip 4

Laat geen persoonlijke zaken zien op de foto’s, dus verwijder de familiefoto’s, kookgerei, badkamerspulletjes en speelgoed.

Tip 5

Breng veel licht in huis. Pas wel op bij fel zonlicht omdat dit in huis ook voor schaduw zorgt. Een licht huis komt het beste over en laat direct zien dat je een zonnig en open huis hebt. Gebruik eventueel wat extra lampen.

Tip 6

Werk met neutrale kleuren. Heb je nou een heel druk gekleurde wand, leg dan wat neutrale kussentjes op de bank.

Tip 7

Maak vanuit verschillende posities de foto’s van een kamer en kies later de beste hoek uit. Een kamer kan namelijk groter en/of lichter lijken vanuit een andere positie.

Tip 8

Probeer de camera zo horizontaal mogelijk te houden bij het maken van de foto’s.

Tip 9

Zorg dat elke ruimte in het huis op de foto staat, dus ook de tuin en de hal.

Tip 10

Leuk is om een foto te maken van de entree of de voordeur, wat zie je als je de deur binnen komt?

Tip 11

Maak een foto van het uitzicht, zo weet de potentiële koper direct hoe de buurt er uit ziet.

Tip 12

Neem de buitenfoto’s met helder en zonnig weer, zo staat je huis er stralend bij!

Tip 13

Kies een leuke opvallende hoofdfoto. Vaak is een foto van de buitenkant van het huis het meest aansprekend, soms kan je ook een erg mooie interieurfoto gebruiken.

Tip 14

Maak een selectie. Kies voor elke kamer 1 of twee foto’s. Denk eraan dat als de kamer er niet goed uit komt, het verstandig kan zijn de foto niet te gebruiken!

Tip 15

Lukt het niet om je woning zo mooi mogelijk op de foto te krijgen of laat je het werk liever aan een professionele fotograaf over, dan is dat geen probleem. Kijk bij onze Extra diensten wat we voor je kunnen doen.Deel dit artikel: