Gratis proberen
Pakketten vanaf €875,- Gratis proberen

Tips & tricks

Het is zover, je hebt besloten om je huis te gaan verkopen. Nu zijn er een aantal dingen die nodig zijn om je huis op een goede manier te presenteren zoals onder andere mooie foto’s, een video en een pakkende presentatietekst. Dit alles kun je snel doen, maar het is beter om er wel tijd en aandacht aan te besteden en al het werk zorgvuldig te doen. Want een goede promotie van je huis, zorgt vanzelfsprekend voor meer potentiële kopers! Wij begrijpen dat het verkopen van een woning geen dagelijkse bezigheid voor je is en helpen je dan ook graag verder met enkele verkooptips.

De beste bezichtiging

De eerste reacties op je huis komen binnen. De presentatietekst en foto’s hebben hun werk gedaan. Het is tijd voor je eerste bezichtiging. Heel spannend natuurlijk, maar goed te doen. Wij geven je nog wat extra tips om de potentiële koper over de streep te helpen.

Tip 1

Logisch natuurlijk, maar laat je woning er op zijn best uit zien! Maak goed schoon, leg alle spullen op een uitnodigende manier neer, zorg dat de kijker zich thuis voelt.

Tip 2

Voorkom vervelende luchtjes, zet de deuren en ramen van tevoren even open en laat de badkamer en toilet fris ruiken. Nog beter, zorg dat je huis lekker ruikt. Bak eventueel een taart of wat koekjes en spuit nog wat extra rond met een fris luchtje.

Tip 3

Zet geen harde muziek of de televisie aan. Dit leidt af, de kijker moet alle indrukken goed op zich in laten werken.

Tip 4

Zorg voor veel licht in het huis. Houdt de gordijnen open en zet ’s avonds eventueel wat sfeerverlichting aan.

Tip 5

Geef zelf de rondleiding, vertel enthousiast over alle kamers. Je kan zelf ook wat herinneringen toevoegen, maar doe dit niet teveel, de kijker moet dit huis natuurlijk als zijn nieuwe thuis gaan zien.

Tip 6

Probeer aan te voelen wat een kijker van je wil weten. Wil hij rustig alles op zich in laten werken of wil hij juist veel informatie ontvangen.

Tip 7

Geef de kijker de rust om even rond te kijken, ga niet te snel door het hele huis heen.

Tip 8

Belicht alle positieve punten wat extra.

Tip 9

Wees ook altijd open en eerlijk over de eventuele negatieve punten. Dit wekt vertrouwen bij de kijker.

Tip 10

Had je nog extra vragen over het bezichtigen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag een handje verder!

Als een kijker een bod uit wilt brengen, geef dit dan aan ons door, dan kunnen wij beginnen met de onderhandelingen. Bij kijken bieden en kopen staan meer tips over dat proces.Deel dit artikel: