Gratis proberen
Terug naar overzicht
Zelf verkopen

Jouw woning nog beter zelf verkopen : Restyle de woonkamer!

Gepubliceerd: 5 mei 2017

De styling van jouw woning kan potentiële kopers over de streep trekken. Dat jouw huis er dus op zijn best uitziet staat voorop! Wil jij jouw woonkamer restylen en jouw woning nog beter zelf verkopen? Dan helpt deze blog jou verder.

Het meest voor de hand liggende onderdeel bij het restylen en beter verkopen: opruimen! Gooi alle rommel weg en maak ruimte door overbodige spulletjes ergens op te slaan. Als je zorgt voor een neutrale sfeer worden potentiële kopers niet afgeleid. Het weghalen van persoonlijke spullen, zoals foto’s, tekeningen of accessoires helpt hierbij.

Knus of klein?

Een knusse woonkamer voelt voor jou als eigenaar natuurlijk erg fijn en warm aan, maar potentiële kopers zien dit mogelijk anders. De woonkamer ‘oogt’ een stuk kleiner. Als koper wil je waar voor je geld en dus ruimte! Door openheid te creëren en de meubels zo te plaatsen dat er letterlijk een open ruimte is, voelt de woonkamer een stuk groter aan. Lukt het je niet om met jouw huidige meubels een open ruimte te maken? Denk er dan over of er een aantal meubels naar een andere plek of een opslag kunnen. Daarnaast is het belangrijk om een duidelijke loopruimte te hebben. Dit zorgt voor een gevoel van vrijheid. Zet hier dus ook geen spullen in.

Uiteindelijk komt het restylen en beter verkopen van je woonkamer voornamelijk neer op het opruimen en verschuiven van je spullen. Er komen geen letterlijke meters bij, maar het oogt wel zo!

Zelf verkopen? Speel ook met licht

Met goed licht is ook enorm veel te behalen bij het beter verkopen van jouw woning. Doe de gordijnen dus niet dicht, maar laat het zonlicht lekker binnenstromen! Ook door wat frisse kleuren in de kamer te plaatsen, zoals kussens of een bosje frisse bloemen, doet de kamer oplichten.

Repareren maar

Vergeet ook niet om de gebreken aan jouw woonkamer op te lossen. Zit de deurklink los? Schroef hem weer vast. Zijn er nog andere gebreken, los deze dan ook meteen op. Je woonkamer ziet er dan direct verzorgd uit.

Hangt hier een luchtje?

Als laatst wil ik je adviseren om ook rekening te houden met de geur van jouw woonkamer. Een aangename geur zorgt voor een positiever gevoel bij potentiële kopers. Het doorluchten van de woonkamer is dan de eerste stap die je kan zetten. Je kan ook iets meer uitpakken door een luchtverfrisser te plaatsen of door zelf een taart te bakken!

Hopelijk heb ik je met deze tips kunnen helpen bij het zelf verkopen van jouw woning. Veel succes!

Voor meer tips en tricks klik op onderstaande link:

De beste bezichtiging

 

 

Deel dit artikel: