Gratis proberen
Terug naar overzicht
zelf verkoop Verlichting

Verlichting voor betere zelf verkoop van jouw woning!!

Gepubliceerd: 14 april 2017

Buitenverlichting blijkt van grote invloed op de zelf verkoop van jouw woning! In Nederland stemt 65% van de ondervraagden dat de tuinverlichting bijdraagt aan de sfeer van een woning. De aantrekkelijkheid van jouw huis wordt dus mede bepaald door de verlichting.

Hoe belangrijk is verlichting?

Uit een onderzoek, dat begin april gepubliceerd is, blijkt dat bijna de helft van de Europeanen de buitenverlichting meeneemt in de overweging bij het kopen van een woning. Dit weegt zwaarder mee dan het type venster, het dak of zelfs het schilderwerk! Aan het onderzoek deden meer dan 7.000 personen mee uit vijf Europese landen, namelijk: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland. In het onderzoek kwam tevens naar voren dat de verlichting ín de woning ook van grote invloed is op de aantrekkelijkheid van het huis.

De Spanjaarden hechten verreweg de meeste waarde aan goede buitenverlichting. Maar liefst 80% neemt de buitenverlichting mee in de sfeer van een woning. In het noorden van Europa, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, zijn de mensen minder lyrisch over het creëren van een ‘perfecte sfeer’ door middel van verlichting.

Wat kan jij doen bij jouw zelf verkoop

Bij het presenteren van een woning wordt de verlichting al snel vergeten. Voor potentiële kopers is het belangrijk om een goede sfeer te proeven. Zeker als ze met schemer of later op de avond komen bezichtigen. Nu jij zelf de bezichtigingen leidt, en dus niet vast zit aan kantooruren, bestaat de kans dat geïnteresseerde een keer in de avond komen kijken. Daarnaast kun je de aantrekkelijke delen van je woning extra benadrukken door verlichting. Bedenk je dat goede verlichting ook een gevoel van veiligheid teweeg brengt. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 73% van alle Europeanen zich veiliger voelt wanneer de oprit verlicht is.

 

Kortom, een goed verlichte woning weegt mee in de kans op een snellere zelf verkoop!

 

 

 

 

 

Deel dit artikel: