Gratis proberen
Terug naar overzicht
Micro woning Hype

Micro wonen, dé nieuwe woonhype

Gepubliceerd: 3 april 2017

De nieuwe woonhype van nu: Micro wonen!

Om de prijzen voor wonen te drukken zijn we steeds meer bereid om kleiner te gaan wonen. Voornamelijk zien we dit terug in de Randstad. Hier wordt, door projectontwikkelaars, op ingespeeld. Ze zijn begonnen met het opzetten van micro-appartementen. In maart dit jaar zijn alle vijfhonderd micro-appartementen in een nieuwbouwcomplex in Amsterdam bewoond!

Hoe werkt het

Inmiddels zien we, ook bij jou thuis, steeds verdere ontwikkeling in het relatief kleiner wonen. Denk maar eens aan de langzaam verdwijnende boekenkasten, cd-verzamelingen en de breedte van onze televisies. Ook maken we vaker afspraken buiten de deur. Die kop koffie kan je ook op de hoek halen bij dat leuke tentje en een lunch in een restaurantje is een stuk makkelijker dan thuis aan de slag gaan.

Door al deze ontwikkelingen hebben we eigenlijk genoeg aan een appartement van zo’n dertig vierkante meter!

In Amsterdam is er op meer dan een boekenkast en cd-verzameling gecompenseerd. Geen wasmachine meer in de appartementen, geen aparte ruimte voor fietsen/scooters en het verhuren van meubilair en apparatuur. De was kan gedaan worden in een grote gezamenlijke ruimte en de fietsen en scooters kunnen allemaal in een bijbehorende stalling. Ook is er gedacht aan een inpandig restaurant, mediazaal en binnentuin. Alles wat men echt nodig heeft in een woning voor een stuk lagere prijs.

Toekomst

Momenteel bestaat 38% van de 7,7 miljoen huishoudens in Nederland uit alleenwonenden. En er wordt verwacht dat dit aantal tot zeker 2045 alleen maar blijft stijgen. De vraag naar deze kleine woningen zal dus blijven groeien!

 

 

 

Deel dit artikel: