Gratis proberen
Terug naar overzicht

Jouw tweede huis

Gepubliceerd: 15 juli 2016

Een tweede woning kopen, dat doe je niet zomaar. Verliefd geworden op een bepaald vakantieland, of altijd al willen genieten van de rust die een recreatiewoning biedt. Zelfmakelaar Plus heeft ook een aantal prachtige woningen buiten Nederland.

Maar met de koop van een tweede woning komt best wat kijken. Er zijn verschillende regels waar je rekening mee dient te houden, zo heeft ieder land weer andere wetten, gebruiken enzovoorts. Wij willen je alvast een handvat bieden om met meer vertrouwen te beginnen aan het avontuur van een tweede woning.

Waar moet ik aan denken?

Een huis in het buitenland aanschaffen is natuurlijk een stuk gecompliceerder dan een recreatiewoning in Nederland. Er moet zeker rekening gehouden worden met de voertaal van het land, het klimaat gedurende verschillende seizoenen, de gezondheid en zorginstellingen, de politieke kwesties, de veiligheid en stabiliteit van een land en of het land ook leuk is om te bezoeken buiten het hoogseizoen om. Dit zijn zeker zaken waar voorafgaand aan de koop over nagedacht dient te zijn.

Hoe ga ik naar mijn huis toe?

Vanuit Nederland afreizen naar je tweede woning brengt ook kosten en andere zorgen met zich mee. Zo moet er gedacht worden aan een eventuele autoreis of dat een vlucht effectiever is. Ook zal je kunnen kijken naar het openbaar vervoer in het land en of er een auto aangeschaft dient te worden die bij de woning blijft.

Een recreatiewoning in een land dat je betoverd heeft, hoeft niet een droom te blijven. Met een dosis realisme en wat hulp vanuit Zelfmakelaar Plus kan jij volgende zomer genieten in jouw eigen recreatiewoning.

 

Deel dit artikel: