Gratis proberen
Terug naar overzicht

Trotse Bob de Bouwers

Gepubliceerd: 8 juli 2016

Wij Nederlanders zijn sinds het derde kwartaal van 2014 enorm aan het bouwen geslagen. Onze woningbouw sector groeit gemiddeld harder dan in de rest van Europa! In het eerste kwartaal van dit jaar zagen we een stijging van 17 procent ten opzichte van ons dieptepunt in 2013. In de rest van Europa bleef deze stijging hangen op maar 7 procent. Het is enorm positief dat we de afgelopen jaren zo’n grote sprong hebben gemaakt, maar helaas zitten we momenteel nog 12 procent onder het niveau van 2008.

Wat schokkende cijfers uit andere landen binnen Europa. Zo schijnt Zuid-Europa het enorm zwaar te verduren te hebben. Als we het eerste kwartaal van 2016 vergelijken met het eerste kwartaal van 2008 blijkt Portugal maar liefst 59 procent minder te produceren en in Griekenland ligt de productie zelfs 75 procent lager dan in 2008!

Maar wie is onze Bob? Van alle werkenden in Europa is gemiddeld 6 procent werkzaam in de bouw sector. In Oost-Europa loopt dit op tot ongeveer 7 procent van de, in de bouw, werkzame personen. In Zuid-Europa ligt dit een stuk lager. Zo zijn er in Griekenland maar 3,8 procent van de werkenden bezig in de bouw. In Nederlands verdient ongeveer 5 procent zijn geld als Bob de Bouwer.

Deel dit artikel: