Gratis proberen
Terug naar overzicht
Kerst cheesecake

Kerst lekkernijen!

Gepubliceerd: 22 december 2017

Een lekkere kerst taart bij het diner, altijd een goed idee!

Wij hebben een makkelijk en vooral lekker recept voor een cheesecake voor je gevonden. Natuurlijk leuk om zelf helemaal in jouw kerst style te decoreren!

Ingrediënten

75 g ricottakaas
75 g Griekse yoghurt
57 g kristalsuiker
19 g tarwebloem (Manitoba)
1 ei
1 g zout
1/2 vanillestokje
75 g slagroom
1 pakje kant-en-klaar zanddeeg
120 g Nutella®
 

Hoe maken we hem?

Neem een springvorm met een doorsnee van 22 cm.
Bekleed deze met het kant-en-klaar zanddeeg op de bodem en de zijkanten. Maak met een vork een paar gaatjes in het deeg en laat het in de koelkast hard worden.
 
Snij ondertussen het halve vanillestokje in de lengte door met een mes en schraap de zaadjes eruit met een theelepel.
Klop in een kleine kom het ei licht op.
Maak het beslag voor de cheesecake door de ricotta en de yoghurt te mengen met de suiker, de licht geklopte eieren, de gezeefde bloem, het zout en de vanillezaadjes. Meng alle ingrediënten door elkaar met een eierklopper.
Klop in een andere kom de slagroom (niet te stijf) en meng deze rustig het door het beslag.
 
Giet het beslag op de bodem van het deeg tot driekwart van de vorm.
Bak op 175°C gedurende 30 minuten of totdat de cake gaat rijzen en de bovenkant een beetje goudkleurig wordt. Laat de cake niet te lang bakken, anders wordt hij te droog.
Steek een satéprikker in het midden van de cake om te controleren of hij van binnen helemaal gaar maar niet plakkerig is; wanneer de cake klaar is, moet de satéprikker er schoon, maar een beetje donkerder, uit komen.
 
Het is leuk om de bovenkant van de taart te versieren met decoratieballetjes, chocoladesaus (nutella is ook een optie), vers fruit (rood voor een kerstsfeer) of wat eetbare glitters!
Deel dit artikel: