Gratis proberen
Terug naar overzicht
energielabel

Maak jouw energielabel groener!

Gepubliceerd: 23 maart 2018

Energielabel van Rood naar Groen

Bij de aankoop van een nieuwe woning kan het energielabel nog eens voor verrassingen zorgen. Het kan zomaar zo zijn dat jij een huis hebt gekocht met een rood energielabel! Dit resulteert in een torenhoge energierekening. Gelukkig heb jij de groenheid van jouw energielabel in eigen hand. Wij bieden je een aantal stappen die je kan zetten om jouw label groener te maken!

Energielabel en jouw Hypotheek

Allereerst willen we je er bewust van maken dat je een hogere hypotheek kan aanvragen wanneer je aangeeft dat je stappen gaat ondernemen om, met het extra geld, energiebesparende maatregelen te treffen. Je kunt 6% meer lenen. Ook kan je een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen voor een lagere rente. Daarnaast bieden sommige gemeenten subsidies voor deze energiebesparende verbeteringen. Financieel ziet het er dus rooskleurig uit!

Wat zijn de stappen

  1. ISOLEREN: Het dak, de buitenmuren, de ramen en de vloer kunnen geïsoleerd worden. Een geïsoleerd huis houdt warmte vast en hierdoor hoef jij de kachel minder hoog te zetten. Dit verminderd energiegebruik en zorgt voor minder CO2 uitstoot.
  2. VERWARM duurzaam en zuinig. Dit doe je door gebruikt te maken van bijvoorbeeld een zonneboiler, waterpomp, slimme thermostaat, warmteterugwinnen en/of vloerwerwarming.
  3. HR-KETEL CHECKEN. Is er een HR-ketel aanwezig? Check deze regelmatig en zorg dat hij onderhouden wordt!

Dus trek de zonnepalen, het Hoog Rendement-glas en de spouwmuurisolatie uit de kast. Een combinatie van al deze maatregelen zal wonderen doen voor jouw energielabel en natuurlijk jouw rekeningen!

 

Deel dit artikel: