Gratis proberen
Terug naar overzicht

Nationale Hypotheek Garantie

Gepubliceerd: 12 mei 2016

Van plan om een huis te kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zal dit jaar gewoon €245.000,- blijven. De genoemde verlaging die per 1 juli in zou gaan, wordt niet langer doorgevoerd. Vanaf 1 januari 2017 zal de kostengrens gekoppeld worden aan de gemiddelde huizenprijs.

Wat betekent dit nou voor mij?

Bij aankoop van een huis met een prijs tot €231.132,- kan je profiteren van de voordelen van een lening met Nationale Hypotheek Garantie. De Nationale Hypotheek Garantie is een verantwoorde en betaalbare hypotheek met minder financiële risico’s.

NHG, hoe zit dat nou?

Wanneer je een lening afsluit met Nationale Hypotheek Garantie, dan weet je zeker dat de hypotheek bij je inkomen past. Je betaalt de maandelijkse lasten en houdt genoeg over voor andere uitgaven. Op het moment dat je niet langer de hypotheek kan betalen door onder andere werkloosheid of een echtscheiding dan biedt de Nationale Hypotheek Garantie een vangnet.

Dankzij de Nationale Hypotheek Garantie blijft het voor mensen met een minder hoog inkomen mogelijk om op een verantwoorde manier een eigen woning te kopen.

NHG-grens vanaf 2017
De grens om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie wordt vanaf januari 2017 jaarlijks op 1 januari gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs. Wanneer de huizenprijzen stijgen, wat verwacht wordt, zal de NHG-grens dus mee stijgen.

Deel dit artikel: