Gratis proberen
Terug naar overzicht
woning slot

Werkgevers betalen voor jouw woning !

Gepubliceerd: 3 augustus 2018

De werkgevers in de Randstad halen alles uit de kast: ze bieden nieuwe werknemers niet alleen een baan aan, maar ook een nieuwe woning !

Naast een baan ook een woning !

Veel nieuw personeel moet van woning wisselen om een baan in de Randstad aan te kunnen nemen. Door vele vergeefse pogingen een woonplek te bemachtigen kan vaak de nieuwe baan gecanceld worden.Het bedrijf Compananny is begonnen met het aanbieden van studio’s voor zijn personeel. Als dit een succes blijkt zullen er meer huizen volgen in verschillende steden in Nederland. Compananny maakt afspraken met verhuurders dat de woningen gereserveerd blijven voor toekomstige personeelsleden. Het nieuwe personeel sluit dan een eigen huurovereenkomst met de verhuurder.

Gemeenten doen ook mee

Niet alleen bedrijven zijn bezig met het bieden van woningen om een personeelstekort op te lossen. Ook verschillende gemeenten denken hier over na. Zo heeft Amsterdam 30 sleutels overhandigd aan leraren om het lerarentekort op te lossen. Ook Utrecht blijft niet achter. Daar proberen ze een gelijksoort ‘Key Worker Housing’- concept van de grond te krijgen.

Op dit moment zijn er in vrijwel elke stad bepaalde tekorten. Denk aan: leraren, verplegers en politieagenten. De vraag naar de sleutelwerkers wordt steeds groter. In het verleden bouwden fabriekseigenaren al wijken voor hun medewerkers. Het schijnt dat Delft, met het Agnetapark, hetzelfde doet.

Wij zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van sleutelwerkers. Voor we het weten is het niet meer dan normaal om een woning aangeboden te krijgen bij een nieuwe baan.

 

 

Deel dit artikel: