Gratis proberen
Terug naar overzicht

1 Oktober is het weer zover!

Gepubliceerd: 9 september 2016

Twee keer per jaar is het weer een feest, de Nationale Openhuizen dag! Op één zaterdag in het voor- en één zaterdag in het najaar kunnen woningzoekers zonder afspraak huizen binnenlopen. Als verkoper open je jouw huis van 11:00 tot 15:00uur. Wij willen je adviseren om altijd aan de Openhuizen dagen mee te doen! Het is de meest laagdrempelige manier om woningen te bekijken en trekt elk jaar vele kijkers je huis binnen.

Waarom de Openhuizen dagen zo populair zijn? Als kijker kun je zonder een afspraak te maken naar binnen lopen. Ook kun je meerdere huizen op een dag bekijken en dus makkelijk vergelijken. Als verkoper kun je zo’n kans natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan!

Natuurlijk is het tot het laatste moment spannend of er wel kijkers langskomen. Je wilt liever niet van elf tot drie uur teleurgesteld thuis zitten wachten. Er is een oplossing, zorg ervoor dat jouw huis hét huis is dat iedereen wilt bekijken. Ik wil je daar alvast mee helpen door je een paar tips te geven.

  1. Zorg er allereerst voor dat je huis van binnen netjes en uitnodigend is. Benader deze dag alsof je een officiële bezichtiging hebt. Maak schoon, laat geen overbodige spullen liggen en zorg dat het overal fris ruikt.
  2. Daarnaast is het handig als jouw huis goed vindbaar is op Funda. Hoe eerder mensen jouw huis tegenkomen hoe groter de kans dat er meer kijkers langskomen! Zelfmakelaar Plus kan jouw woning een toppositie geven op Funda.
  3. Laat jouw Funda pagina ook stralen. Zorg ervoor dat er mooie foto’s zijn genomen en dat jouw presentatietekst de geïnteresseerde aanspreekt. Een goede pagina op Funda trekt snel meer kijkers aan. Zo kan je ook ‘extra’s’ toevoegen aan jouw woningpresentatie op Funda. Wij bieden je de mogelijkheid om video’s, 360º-foto’s en 3D-plattegronden toe te voegen!
  4. Niet geheel overbodig is een duidelijk teken dat jouw huis meedoet aan de Openhuizen dag. Maak aan de buitenkant van de woning toonbaar dat kijkers gewoon naar binnen kunnen stappen. Zet een bord neer of plak een flyer in het zicht. Je wilt niet dat kijkers lang rond moeten struinen opzoek naar de woning die ze wilden bekijken. Tevens is het een leuk idee om kijkers te verwelkomen met iets te drinken of zet een schaaltje met lekkers neer.
  5. Als laatst willen wij je meegeven om advies te vragen aan vrienden en familie. Laat hun eens een rondje door je huis lopen en vraag wat zij opvallend vinden of wat nog anders kan. Probeer te kijken vanuit de ogen van een potentiële koper. Hoe zouden zij willen dat hun toekomstig huis eruit ziet?

 

Het team van Zelfmakelaar Plus wilt je veel succes wensen met de komende openhuizen dag. Samen zorgen we ervoor dat ook jouw woning veel kijkers trekt!

 

 

Deel dit artikel: