Gratis proberen
Terug naar overzicht

Positivo’s

Gepubliceerd: 17 september 2016

Wij Nederlanders blijken positiever over de stijging van de huizenprijzen dan andere landen binnen Europa. We lijken veelal te verwachten dat de prijzen het komende jaar zullen stijgen, terwijl omliggende landen een veel minder positieve instelling hebben.

Een grote meerderheid, van 93%, kan de maandlasten van een huis zonder moeite opbrengen. In geen enkel ander land is dit percentage zo hoog. Helaas staan onze Nederlandse huurders er een stuk minder zonnig voor. Een kwart van de Nederlandse huurders heeft namelijk moeite met het bij elkaar krijgen van de maandelijkse lasten.

 

Andere landen

Om ons even te vergelijken met onze buren hebben we een aantal cijfers verzameld. In Nederland verwacht zo’n 70% van de mensen dat de huizenprijzen in hun buurt het komende jaar zullen stijgen. Als we dit vergelijken met Engeland, zo vlak na de Brexit plannen, is er een duidelijk verschil. In Engeland is 56% van de inwoners positief gestemd over stijgingen van huisprijzen. Maar Frankrijk steekt met kop en schouders boven iedereen uit. Hier dalen de prijzen namelijk al drie jaar lang. Minder dan de helft van de Fransen gelooft dat de prijzen zullen stijgen dit jaar.

Natuurlijk zijn de prijzen nog niet op het niveau van voor de crisis. Door de crisis zijn de prijzen zo gedaald, dat het flink wat tijd zal kosten voor alles weer op het oude niveau is. Gelukkig staan we allemaal positief tegenover het komende jaar.

 

 

 

Deel dit artikel: