Gratis proberen
Terug naar overzicht
Zelf verkoop Zelfmakelaar Plus

Feestelijk het nieuwe jaar in, start ook jouw zelf verkoop!

Gepubliceerd: 30 december 2016

Laatste zelf verkoop dit jaar!

De laatste zelf verkoop van het jaar is een feit. Één van onze verkopers kan met een gelukkig gevoel het nieuwe jaar in. Zijn huis zal nog vlak voor het nieuwe jaar overgedragen worden. De notariële overdracht bij de notaris zal vandaag nog plaats vinden!

Wij hebben de verkoper gesproken en hem gevraagd hoe hij de samenwerking met Zelfmakelaar Plus ervaren heeft.

Interview met de verkoper

Ons huis in Zeeland was volledig naar onze eigen zin gebouwd. Dus het gaf wel een dubbel gevoel om tot verkoop over te gaan. Toen het moment kwam dat we een makelaar moesten kiezen kwamen we op het pad van een oude bekende die een nieuw makelaarskantoor aan het openen was. Erik vertelde ons dat we bij zijn nieuwe kantoor de mogelijkheid kregen om zelf een groot deel van de verkoop op ons te nemen. Dit was precies wat wij graag wilden. Wij hebben ons huis steen voor steen zien bouwen en zijn de aangewezen personen om de mogelijk nieuwe bewoners rond te leiden. Uiteraard wilden wij niet het juridische en financiële deel op ons nemen. Ook de daadwerkelijke onderhandelingen lieten wij graag aan de makelaar over. Dit leg je liever in de handen van iemand die daar al jaren ervaring mee heeft! Zo kan je erop vertrouwen dat je een goede afwikkeling hebt bij jouw zelf verkoop.

Voor het verkopen van ons huis hebben wij gebruik gemaakt van het basispakket aangevuld met het complete presentatiepakket. Daarnaast wilde we alle presentatie-labels op Funda (professionele foto’s van binnen en buiten, inmeten van ons huis, maken van plattegronden,  360° foto’s en een video). Zo wisten we zeker dat we goed te vinden zouden zijn en dat onze presentatie er spik en span uit zou zien.

Daadwerkelijke zelf verkoop!

Toen kwam het moment dat ons huis daadwerkelijk te koop werd aangeboden op Funda en op de site van Zelfmakelaar Plus.  De eerste bezichtiging was natuurlijk erg spannend. Je bent niet gewend om iemand rond te leiden door je huis met het idee dat deze persoon er misschien wel gaat wonen. Je wilt natuurlijk alle positieve kanten van je huis belichten. De kijker enthousiast te maken zodat hij tot kopen overgaat is je doel! Maar Erik heeft ons er wel op gewezen dat ook de minder goede punten benoemd moeten worden. Als je naar een winkel gaat om een nieuwe telefoon te kopen hoor je natuurlijk alleen maar de positieve punten over dat ding. Vervolgens kom je thuis en blijken al die positieve punten wel te kloppen, alleen is de verkoper vergeten te melden dat de batterij al binnen een halve dag leeg is. Dan zit je met een vervelend gevoel en een naar jouw idee slechte aankoop. Tijdens de bezichtigingen hebben wij daarom zeker de positieve kanten belicht. Daarnaast noemde we de negatieve kanten ook kort. Natuurlijk lieten we het positieve duidelijk meer wegen, maar we zijn altijd eerlijk geweest!

Na fixe onderhandelingen zijn wij meer dan tevreden over het resultaat van onze zelf verkoop. We kunnen met een gerust hart afscheid nemen van ons prachtige huis in Zeeland. We gaan met een goed gevoel het nieuwe jaar beginnen in ons nieuwe huis!

 

 

 

Deel dit artikel: