Gratis proberen
Terug naar overzicht
Funda dieven

Funda, het nieuwe hulpmiddel voor inbrekers..

Gepubliceerd: 16 december 2016

Funda, het meest belangrijke platform voor huizenzoekers. Alle beëdigde NVM-makelaars tonen hier de woningen die in de verkoop staan. Helaas werd de geliefde huizenwebsite gebruikt voor andere doeleinden. Blijkbaar zijn de criminelen in Nederland op een lucratieve manier aan de slag gegaan. Inbreken met behulp van Funda!

Nieuwe inbreek techniek

Zo rond de feestdagen hoor je vaak dat er meer ingebroken wordt, maar de manier waarop deze dieven te werk zijn gegaan is toch anders dan we gewend zijn! Afgelopen dinsdag (13dec 2016) moesten elf mannen voor de rechtbank verschijnen. Zij worden verdacht van een groot aantal inbraken in woningen en bedrijfsgebouwen.  Na hun arrestatie hebben een aantal van de opgepakte verdachten bekend en noemden  tevens namen van medeverdachten. De mannen kwamen onder meer uit Stadskanaal, Musselkanaal, Nieuw-Buinen en Vlagtwedde. De groep had de gemiddelde leeftijd van dertig jaar.

Waar Funda voor werd gebruikt

De inbraken zijn met name gepleegd in Oost-Groningen. Dinsdag heeft één van de verdachten verklaard dat je op Funda precies kunt zien wat er allemaal in een woning staat en wat er dus te halen valt. Ook werd er voor de inbraak gecheckt of er nog iemand in de woning aanwezig was. Er werd in wisselende samenwerking ingebroken en de buit bestond uit de spullen die toevallig nog in de woning aanwezig waren. De spullen werden later online verkocht en het daaruit gewonnen geld besteed aan drugs. Ook hebben twee verdachten brand gesticht in een woonboerderij om zich van de inbraaksporen te ontdoen. De schade hierbij is opgelopen tot 185.000 euro.

De rechtbank heeft dinsdag en woensdag de tijd genomen om over het vonnis van de elf mannen te bepalen. Het vonnis wordt na de kerst bekend gemaakt.

Een tip die we mee willen geven om de dieven van jouw woning weg te houden: zorg dat er op de foto’s die je plaatst op Funda geen waardevolle spullen staan. Zo maak je jouw woning minder aantrekkelijk voor de funda-criminelen.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel: