Gratis proberen
Terug naar overzicht
flex werker hypotheek

Flex hypotheek, de oplossing voor onze Flexwerkers?

Gepubliceerd: 9 december 2016

Het is zover: de Flex hypotheek

Goed nieuws voor de flexwerkers die van plan zijn een huis aan te kopen! Het is vanaf 1 januari mogelijk om zonder vast arbeidscontract een hypotheek te krijgen met Nationale Hypotheek Garantie. Oftewel: er is een Flex hypotheek beschikbaar!

Wat is er nodig

Vanaf volgend jaar kunnen flexwerkers met een verklaring van hun uitzendbedrijf ook aanvraag doen op een hypotheek. Er zullen negen uitzendondernemingen aangesloten zijn bij het verstrekken van deze verklaringen. In deze verklaring, ook wel Perspectiefverklaring genoemd, staat informatie over het verwachte toekomstige inkomen van de flexwerker. Deze verklaringen zijn gebaseerd op  de positie die de flexkracht op de arbeidsmarkt heeft.  Er zal onder andere gekeken worden naar de werkervaring en de cv. Ook wordt er gevraagd naar referenties en een persoonlijk gesprek. De  flexwerker moet minimaal één jaar aangesloten zijn bij het desbetreffende uitzendbureau.

Het initiatief is gekomen vanuit uitzendorganisatie Randstad, hypotheek verstrekker Obvion en Vereniging Eigen Huis. Vanaf januari zullen de volgende uitzendorganisaties aansluiten: Adecco Group Nederland, Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, Young Capital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en Manpower.

De banken die de Perspectiefverklaring accepteren zijn: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank en SNS.

Na het eerste kwartaal van 2017 zal de Perspectiefverklaring zorgvuldig geëvalueerd worden. Wanneer deze resultaten positief uitvallen zullen meer Nederlandse uitzendbureaus kunnen aansluiten.

 

 

 

 

Deel dit artikel: