Gratis proberen
Terug naar overzicht
verkopen huis kerst

Verkopen rond de feestdagen

Gepubliceerd: 18 november 2016

Het is alweer bijna zo ver. De feestmaand komt steeds dichterbij. Misschien ben je thuis al bezig met het maken van de Kerst- en Nieuwjaarsplannen en is de kerstboom al half opgetuigd. Is jouw woning al helemaal kerst proof? Wij willen je wat tips geven om je huis beter te verkopen tijdens deze winterse dagen!

Begin jij met verkopen in december?

Als je nu besluit om je huis te gaan verkopen zal je de hele presentatie van je huis gaan maken. In deze presentatie laat je natuurlijk jouw huis van zijn beste kant zien! Alle uitbundige kerst versiersels zijn heel leuk om naar te kijken zo rond de feestdagen, maar vinden potentiële kopers deze foto’s in januari nog steeds zo aantrekkelijk? Wij willen je aanraden om de foto’s voor je presentatie op Funda vóór de feestdagen te maken. Wil je toch direct aan je verkoop beginnen, zorg dan dat de versiering niet in het zicht staan.

 Kan ik mijn huis versieren?

De kerstdecoraties hoef je niet over te slaan dit jaar. Blijf er wel op letten dat ze niet te veel ruimte innemen. Maak dus wat ruimte voor je versiering door een andere ‘normale’ decoratie weg te halen. Zo zorg je ervoor dat je woning niet te vol en te druk oogt.

 Wel of geen boom dit jaar?

Een kerstboom in huis kan, net als de andere decoraties, tijdens de bezichtigingen zeker geen kwaad. De kijkers zullen zelf ook in de kerstsfeer zijn dus is de mooi opgetogen kerstboom geen probleem. Bedenk je wel dat een grote kerstboom veel ruimte inneemt en dat jouw (woon)kamer hierdoor een stuk kleiner oogt. Je zou kunnen overwegen om een kleinere boom neer te zetten of alleen wat groene dennentakken in een mooie vaas. Let ook goed op de versiering die je in de boom hangt. Zijn de kleuren niet te druk en te fel? Zorg dat jouw woning en niet de kerstboom het mooiste is wat de kijkers te zien krijgen!

Hoe kan ik dan het best versieren?

Let goed op het gebruik van drukke kleuren en lampjes. Het is niet de bedoeling dat jouw kijkers alleen maar oog hebben voor al die mooie decoratie. Zoals al eerder genoemd moeten de kijkers overtuigd worden door het huis. Stem de kleuren van je decoraties af op de kleuren van je interieur. Heb je felle kleuren in je interieur maak dan gebruik van natuurlijke en rustige kleuren als grijs, wit en zilver.

Daarnaast zijn de wintermaanden heel donker, koud en nat. Om jouw huis wat extra sfeer en warmte te geven zou je gebruik kunnen maken van wat sfeerverlichting. Zo voorkom je direct dat je woning er wat somber uit komt te zien. Zorg voor een behaaglijke temperatuur in huis. Heb je een openhaard? Doe hem aan! Geen openhaard? Kaarsjes zorgen ook voor een warme en sfeervolle ervaring!

 

 

 

Deel dit artikel: