Gratis proberen
Terug naar overzicht
Toren

Hoogste toren van Nederland in de maak!

Gepubliceerd: 11 augustus 2017

We krijgen een nieuwe eyecatcher in onze havenstad Rotterdam. Er is eindelijk een GO gekomen voor de bouw van een nieuwe toren: ‘de Zalmhaventoren’.

Na een lange strijd van maar liefst tien jaar zijn alle bezwaren nu definitief van de baan geveegd. De Zalmhaventoren gaat er komen. Hij zal met zijn 218 meter het hoogste gebouw zijn van Nederland.

De toren

De toren zal geplaatst worden in het Rotterdam Scheepsvaartkwartier, grenzend aan de Erasmusbrug. Hij zal ingericht worden met zo’n 255 appartementen, een aantal kantoren en een parkcafé. Met als kers op de taart zal er op de 56e verdieping een restaurant geopend worden met een uitkijkplatform over Rotterdam. Naast de Zalmhaventoren komen nog twee woontorens van 70 meter hoog. In deze twee torens komen nog 227 woningen. Al met al een flink project dus!

Bezwaren

Één van de bezwaren die het plan tien lange jaren in de weg heeft gezeten was de angst dat het woon- en leefklimaat aangetast zou worden. De aantrekkelijkheid van andere kantoorpanden zou verminderen en door de hoogte van de gebouwen zou het zonlicht weggenomen worden. Ook werd er gevreesd voor parkeerplek tekorten. Inmiddels zijn al deze bezwaren door de Raad van State ongegrond verklaard.

Aan de slag

Als onze Rotterdammers dit jaar nog beginnen met bouwen dan zal het project, naar verwachting, in 2020 klaar zijn!

 

 

 

Deel dit artikel: