Gratis proberen
Terug naar overzicht
Opruimen

OPRUIMEN MAAR!

Gepubliceerd: 4 augustus 2017

Opruimen geblazen

Deze week staat onze blog in het teken van ‘Opruimen’. Ik heb het al in een aantal eerdere blogs benoemd, maar: een opgeruimd huis is een aantrekkelijk huis! Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Wanneer jouw woning er netjes en gezellig uitziet, voelt een potentiële koper zich ook meteen thuis. Rust en overzicht geeft een woning een bepaalde ruimtelijke uitstraling, waardoor een kamer groter oogt. Maar opruimen, noem alleen al het woord en menig Nederlander krijgt er de kriebels van. Ben jij, net als ik, ook geen enorme liefhebber van poetsen? Dan heb ik hier een paar tips om toch aan de slag te gaan. Opruimen kan je leren!

How to start

Allereerst is het belangrijk dat je een vast moment kiest waarop je aan de slag kan. Blok niet je hele zaterdag in als ‘opruimdag’, maar kies een half uur tot een uur op de dag waarop je een deel van je woning doet. Verdeel zo jouw opruimmomenten over de week heen. Zo zorg je dat je de hele week je huis aan kant houdt, zonder dat je met enorme tegenzin een dag staat te poetsen.

Kies een bepaalde kamer (in een hoek van jouw huis) en begin daar.  Kies een kamer die voor jou het meest storend is en/of onrust oproept. Zo kies ik mijn slaapkamer als eerst. Vanuit deze kamer werk je jouw weg door het huis heen. Zo voorkom je dat je aan alle kamers begint en ver over de geplande tijd heen gaat.

Kies in deze ene kamer dan ook weer een enkel punt waar je op focust. Zo kies je bij de slaapkamer de kast, bij de badkamer de douche en bij de keuken de koelkast. Maak dit ‘focuspunt’ helemaal schoon en ga dan door naar een volgend punt.

Heb jij enorm veel rommel? Pak elk voorwerp even vast en bedenk je: ‘Heb ik plezier beleefd de afgelopen maand aan dit voorwerp?’ Is het antwoord nee? Leg hem dan in een ‘weeggeefbak’ of gooi het in de afvalbak! Daarnaast heb ik altijd een rommeldoos in huis. Een doos met van die spullen die je eigenlijk nooit gebruikt, maar waar je nog geen afstand van kan doen.

Orde houden

Hoe zorg je er dan voor dat je, nadat je de hele week aan halve uurtjes hebt opgeruimd, orde houdt in je woning? Simpel! Neem elke dag (bijvoorbeeld na het avondeten) een kwartier de tijd om gewoon door je huis te lopen en leg alle rondslingerende dingen weer op hun plek. Neem in het weekend een half uurtje de tijd om ook echt even een doekje door de badkamer/over je spullen te halen!

 

 

 

Deel dit artikel: