Gratis proberen
Terug naar overzicht
Verhuizing doos verkopen

Record aantal verhuizingen

Gepubliceerd: 16 juni 2017

We hebben vorig jaar een record aantal verhuizingen gehad in ons landje.

In 2016 zijn namelijk 1,8 miljoen Nederlanders verhuisd. Nu in 2017 lijken we dit aantal verhuizingen ook nog te overstijgen! Volgens de nieuwe cijfers van het CBS zijn er in het eerste kwartaal van 2017 al meer mensen verhuisd dan in het jaar ervoor. Natuurlijk hopen wij dat deze groei blijft doorzetten.

1,8 Miljoen mensen zijn in 2016 gewisseld van woning. Dit zijn er ruim 300 duizend meer dan in 2013. Als we kijken naar de afgelopen twintig jaar zien we dat het aantal verhuizingen nooit eerder zo hoog is geweest!

We hebben gezien dat het aan verhuizingen rond 2013 weer begon op te lopen. De huizenmarkt kwam eindelijk weer op gang, na zijn diepe dal bereikt te hebben. We telden weer meer verhuizingen. Steeds grote groepen besloten weer toe te treden tot de woningmarkt. Dit was voor het eerst sinds de crisis die startte in 2008.

Wie verhuist?

De eerste groep die einde 2013 van woning wisselden waren de alleenstaanden. Voornamelijk de twintigers en dertigers die hun eerste woning kochten of van huurwoning wisselden vallen binnen deze groep. In 2014 zien we dat daar veel gezinnen en echtparen zonder kinderen bijkwamen. Maar de grootste stijging is te zien bij de jonge gezinnen die opzoek gaan naar grotere woningen!

Deel dit artikel: