Gratis proberen
Terug naar overzicht
Zelfstandig wonen

Een woning voor het leven, zelfstandig blijven wonen zonder probleem

Gepubliceerd: 2 juni 2017

Ouder met gebreken

‘Ouder worden komt met gebreken.’ Wie kent en vooral hérkent het gezegde niet? Iedereen heeft wel een familielid of kennis die eigenlijk niet meer in staat is om zelfstandig in zijn huidige woning te blijven. Veelal heeft dit te maken met de voorzieningen die niet aanwezig zijn in het huis. Denk hierbij aan de moeite en risico’s die vastliggen aan het beklimmen van de trap, het uitglijden bij het douchen, uit bed komen, staand koken en nog vele andere moeilijkheden die erbij komen naarmate we ouder worden. Toch kunnen al deze problemen opgelost worden met enkele aanpassingen aan het huis.

Aanpassen en zelfstandig blijven wonen

Uneto-VNI en zorgartikelen-leverancier Vegro slaan de handen ineen om woningen levensloopbestendig te maken! Klanten van Vegro ontvangen voortaan vrijblijvende adviezen van een comfort-installeur van Uneto-VNI. Daarnaast zal deze installeur de woningaanpassingen ook doorvoeren. Er wordt verwacht dat er in de komende vijf jaar zo’n 5000 woningen aangepast gaan worden.

Deze ontwikkelingen zijn van start gegaan, omdat Vegro graag aan zijn vragen wilt voldoen. Zij ziet namelijk dagelijks dat ouderen langer zelfstandig willen wonen. Dit lijkt een logische stap. Veel ouderen willen zelfstandig wonen, maar zijn niet op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om de woning aan te passen aan hun behoeften en belanden daardoor sneller in het traject van begeleid wonen.

De klanten die in de toekomst aangeven langer zelfstandig te willen wonen zullen de erkende Comfortinstalleur over de vloer krijgen. Deze installeur zal een speciale opleiding gevolgd hebben en kunnen de ouderen goed adviseren wat nodig is op het gebied van een levensloopbestendige woning.

 

Deel dit artikel: