Gratis proberen
Terug naar overzicht
hypotheek van 0% huis kopen

Hypotheek van 0%? Gratis geld lenen!

Gepubliceerd: 21 oktober 2016

Dé Hypotheek van 0% !

Je zult het niet geloven, maar in België zijn de rentekosten van hypothecaire leningen teruggevallen naar 0 procent! Een hypotheek van 0%? Deze gelukkige rentes begonnen twee jaar geleden te verschijnen bij tientallen gezinnen, maar inmiddels is dit aantal opgelopen naar duizenden gratis leningen. Door een Belgische marktleider, van BNP Paribas Fortis, werd bevestigd dat er op dit moment over 0,5 procent van de uitstaande woonkredieten geen rente meer betaald dient te worden.

Reactie van de banken

De banken zelf laten zich niet echt uit over deze speculaties. Enkele van de ‘gelukkigen’ laten maar al te graag horen hoe blij ze zijn met deze bijzondere gratis leningen. In België zullen zo’n 3 miljoen hypothecaire rekeningen verstrekt worden. Als we uitgaan van de percentages die zijn bevestigd door BNP Paribas Fortis dan zouden 15.000 van deze leningen nu op het 0,00% rentepercentage zitten.

Hoe?

Ik hoor je denken, ‘hoe is een hypotheek van 0% mogelijk?’ De gezinnen die een aantal jaar geleden, totaal tegen de trend in, kozen voor een variabele rente hebben nu het geluk dat ze niks meer hoeven te betalen. Iedereen die na november 2008 met een rente van 3 procent of minder startte staat nu op nul.

Deze aanhoudende rentedalingen zijn het gevolg van het geldbeleid van de Europese Centrale Bank.

Op dit moment zijn er ook al een aantal huishoudens in Nederland die mogen genieten van de 0 procent hypotheek. Om hoeveel gezinnen dit gaat is nog niet duidelijk.

 

 

 

 

Deel dit artikel: