Gratis proberen
Terug naar overzicht

Meet the source!

Gepubliceerd: 14 oktober 2016

Bij Zelfmakelaar Plus vinden we het belangrijk dat je ons wat beter leert kennen. Daarom willen wij door middel van onze blog wat meer vertellen over onze teamleden!          Het spreekt voor zich dat we beginnen met de drijvende kracht achter Zelfmakelaar Plus. De eigenaar en oprichter Erik Saeijs. Gelukkig hebben we wat tijd uit zijn drukke agenda kunnen snoepen om hem voor deze blog te interviewen.

‘Ik ben al makelaar sinds 1991 en doe mijn werk nog steeds met hetzelfde plezier. Tot op de dag van vandaag leid ik een goedlopend makelaarskantoor en ik stap nog elke dag met een positief gevoel mijn bed uit. Bij ons op kantoor hangt er altijd een ontspannen en gezellige sfeer, na al die jaren is het voor mij én voor mijn team een tweede thuis. We werken hecht samen en helpen elkaar waar nodig.’

Maar hoe is het allemaal begonnen? Als klein jongetje was Erik een eigenwijs en ondeugend mannetje. ‘Ik was eigenlijk altijd op straat te vinden, klimmen en klauteren, voetballen met vriendjes, ik moest gewoon altijd lekker bezig zijn.’ De échte eigenwijsheid uitte zich meer tijdens zijn tienerjaren. ‘Ik kon gewoon niet tegen onrecht en oneerlijkheid. Dan werd ik nog wel eens wat opstandiger. Ondeugend ben ik altijd gebleven, maar gelukkig kon ik het altijd goed vinden met mijn leraren!’

Maar hoe kwam hij in de makelaarswereld terecht? Na het VWO volgde Erik een Bouwkundige opleiding. ‘Tijdens mijn opleiding kreeg ik de kans om stages te lopen. Ik ben toen allereerst werkzaam geweest bij de gemeente als opzichter voor bouwkundig toezicht. Later heb ik ook stage gelopen bij een aannemer, hier mocht ik als calculator de bouwkundige tekeningen regelen. Mij werd al snel duidelijk dat ik niet de hele dag aan de tekeningen wilde werken.’ ‘Toen mijn ouders zelf gingen verhuizen kwam ik in contact met de makelaarswereld. De woningmarkt en onroerend goed spraken mij altijd al aan, maar deze meer commerciële kant kende ik nog niet. Ik ben na de verhuizing het makelaarskantoor binnengestapt en heb gevraagd of ik een stageplek kon krijgen. Vanaf mijn eerste werkdag wist ik meteen dat dit de baan was waar ik verder mee wilde!’ ‘ En nu zoveel jaren later ben ik op 20 februari door de NVM in het zonnetje gezet. Na mijn 25 jaar werk als beëdigd makelaar zonder een enkele klacht, was er reden voor een feestje!’

‘Naast mijn werk als makelaar zoek ik mijn ontspanning nog net als vroeger in het buitenleven. Ik hou ervan om een middag te mountainbiken door de bossen of een lekker stuk te wandelen met mijn gezin. Ook gaan we met teamuitjes vaak varen over de plassen.’

Hoe ziet Erik nu de toekomst van ZMP voor zich? ‘Ik verwacht dat we door onze speciale aanpak steeds zullen blijven groeien. Wij bieden net wat anders dan de reguliere online makelaar. Door onze persoonlijke aanpak te combineren met de online wereld verwachten we meer tevreden verkopers. Een persoonlijke onderhandeling, in plaats van een onderhandeling via de mail, zorgt voor betere resultaten!’ ‘Wij willen zo goed mogelijk verkopen en vinden het belangrijk dat de verkoper alles uit zijn verkoop haalt! Ik hoop dat ik daar samen met mijn team een mooie bijdrage aan kan leveren.’ ‘Mijn toekomst plannen met Zelfmakelaar Plus op lange termijn? Ik zou graag internationaal de markt op willen, maar dat is echt nog in een verdere toekomst. Momenteel hebben we wel enkele huizen in het buitenland te koop, maar we willen ons voorlopig nog richten op het bekender maken van Zelfmakelaar Plus in Nederland.’

Deel dit artikel: