Gratis proberen
Terug naar overzicht
woning prijzen stijgen

De woning prijzen stijgen en dat blijft nog even!

Gepubliceerd: 28 oktober 2016

De prijzen stijgen en stijgen

Het is zover, de woning prijzen stijgen inmiddels boven de prijzen van vóór de economische crisis. Tenminste, dit is te zeggen over de koopwoningen in Amsterdam en inmiddels ook in Utrecht. In het derde kwartaal van 2008 bereikten de prijzen van de koopwoningen in Utrecht hun piek. Het dieptepunt werd bereikt in 2013 met een daling van ruim 17 procent. Nu blijkt uit onderzoek dat de prijzen, nog geen drie jaar later, al bijna 2 procent boven het prijsniveau liggen van 2008!

Vergelijking met vorig jaar

Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat de prijzen in alle provincies gemiddeld een stuk hoger zijn dan een jaar geleden. Noord-Holland blijkt de koploper met een stijging van 9 procent in het afgelopen jaar. Dit heeft zij vooral te danken aan de enorme stijgingen in Amsterdam. Hier betalen kopers maar liefst 14 procent meer voor een koopwoning in vergelijking tot vorig jaar! Denk je maar in, een woning van €270.000,- vorig jaar kost dit jaar €307.800,-

De gemiddelde prijsstijging in Nederland is 5,6 procent. Onze grote steden gaan hier momenteel overheen. De stad Utrecht heeft een stijging van 9,8 procent, Den Haag 8,4 procent en Rotterdam 7,5 procent. De stijging blijkt het hoogst wanneer het gaat over appartementen. Dit hangt samen met de toenemende vraag naar woningen terwijl er een gebrek is aan aanbod in de grote steden.

 

 

 

 

Deel dit artikel: